Lights work on Google Assistant, but not Google Home?

I have a weird problem with the Google Home integration that the Google Home support team has not been able to help me with.

I just recently (May 23, 2017) tried to setup Google Assistant and Google Home to control my LIFX lights. I opened the Google Home app in Android, and setup the lights following the instructions. Afterward I’m able to control my lights from my phone, but NOT via Google Home.

If I tell Google Home “Hey Google, turn on the lights” the device responds that “It looks like those lights haven’t been setup yet. Go to home control to add lights.” If I say the same phrase to Google Assistant on my phone then everything works correctly, and the lights turn on.

I see the lights as been added in the Google Home app.

Right now I’m gathering info: Has anyone else experienced this problem? I’m guessing that something is going wrong with the setup process … perhaps the Actions that are being deployed to Google Assistant on my phone aren’t also being deployed to Google Home as they ought to be?

I have the exact same problem and it’s perplexing. I tried deleting and re-authorizing the light, but the same issue persists. I set the lights up from the Google Home app on my phone also, and they show up there.

I had the same problem and did what you did and it has worked perfectly since.
I needed to delete the lifx account from Home then add it again to get all lights to sync and then work.

I just picked up a Google Home today and am having exactly the same problem. My LIFX lights work from the assistant on my phone but not from the Home device. I’ve tried unlinking and relinking my LIFX account several times but the problem prevails. Anyone got any other ideas?

edit: Just wondering if the others having the problem are using GSuite accounts? I am, and am finding that there are a few services that don’t work with them. I don’t know if home automation is one of them but if it is I’ll be quite annoyed.

Replying to my own post here but I got it working and thought I’d summarise here in case it’s of help to anyone else.

I had two users connected to my Google Home but was only trying to add the LIFX bulbs to one of them (mine). I got my partner to add the LIFX bulbs to her devices and it magically started working for both of us. Her account was the one used to set up the Home in the first place so not sure if that’s significant. Anyway, it’s working now which is cool.

Had a similar problem with Alexa :confused:. Had to switch accounts for my wife’s Dash Wand since everything’s on my account.

OMG! Thank you for this post! After about 2 hours of aggravation I finally found this post and connecting the Lifx light to my wifes account as well, and it worked!!!